Gespecialiseerde huiswerkbegeleiding Enschede

Huiswerk maken is nou eenmaal niet de favoriete bezigheid van de meeste pubers en dat zal het ook niet worden. Het kan thuis voor onnodig veel spanning (bij kind én ouder) en geruzie zorgen. Je hebt vast al van alles geprobeerd om je kind te helpen met het huiswerk. Heeft je inspanning niet het gewenste resultaat? Of wil je de begeleiding liever uit handen geven? Dan staan wij iedere middag na schooltijd voor je zoon of dochter klaar.

AD(H)D, ASS en dyslexie

In een prikkelarme omgeving begeleidt De Boomhut je kind met zijn of haar huiswerk. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van kinderen met ADHD, ADD, autisme (ASS), (hoog)begaafdheid, (hoog)gevoeligheid, leerproblemen en dyslexie. Natuurlijk zijn ook kinderen zonder diagnose van harte welkom voor huiswerkbegeleiding van De Boomhut.

Wat wij doen

We helpen onder andere bij agendagebruik, het plannen van huiswerk en het leren en overhoren van toetsen. Er wordt door ons gelet op het tijdig inplannen van werkstukken en (boek)verslagen. Daarnaast is er aandacht voor vakinhoudelijke moeilijkheden. We streven ernaar dat je kind thuis zoveel mogelijk ‘huiswerkvrij’ kan doorbrengen.

Thuis meer rust

Als je thuis geen strijd meer hoeft te leveren over het huiswerk, zorgt dat voor meer rust. De sfeer in huis is ontspannen en er is weer tijd voor leuke dingen! Wil je dat je zoon of dochter (ook) begeleid wordt bij het leren leren of bij het omgaan met faalangst? Dan kan orthopedagogische begeleiding (individueel) een hele goede uitkomst bieden.

Iedere schooldag

De begeleiding is van maandag tot en met vrijdag tussen 15:30 en 17:30 uur. Vanaf 14:00 uur is de deur open en kan er zelfstandig gewerkt worden.

Wij zorgen voor limonade en thee!

Frequentie

Er kan voor 3, 4 of 5 middagen begeleiding per week gekozen worden. Huiswerkbegeleiding voor 1 of 2 middagen is alleen mogelijk wanneer de jongere al bij ons bekend is en/of de begeleiding wordt afgebouwd.

We houden (van) contact

Er vindt regelmatig overleg plaats met de ouders (en desgewenst met de mentor op school) over de voortgang. Meestal gebeurt dit via Whatsapp, telefonisch of via e-mail.

Je zoon of dochter aanmelden voor begeleiding?