Waarom de naam De Boomhut?

Met pijn in ons hart moeten we je mededelen dat we de huur van onze praktijkruimte per 1 september 2023 hebben opgezegd en dat de Boomhut gaat stoppen. Nieuwe cliënten nemen we niet meer aan.


We zullen in de komende periode tot aan de zomervakantie de begeleidingen zo goed mogelijk afronden en desgewenst meedenken over een vervolg elders. Afspraken kunnen ingepland worden tot 21 juli. Daarna gaan we beginnen met het leegruimen van de praktijk.

 

Vrijwel iedereen heeft als kind wel eens een (boom)hut gebouwd. Misschien herinner je je het fijne, geborgen gevoel dat het bouwen aan en het zitten in dat kleine huisje je gaf. Dat gevoel hopen wij uit te stralen. De Boomhut is een veilige plek waar iedereen zichzelf mag zijn.

 

Een boomhut bouw je meestal niet alleen. Het kan gezellig, maar soms ook nodig zijn dat iemand je een handje helpt. Je kunt overleggen over hoe je verder moet bouwen of om advies vragen. Welk gereedschap kun je het beste gebruiken? Welke plank geeft de meeste stevigheid? De Boomhut staat graag voor jou en voor je kind klaar om samen een stukje verder te bouwen.

Onze werkwijze

In De Boomhut werken we niet volgens één methode of vaste protocollen. We geloven niet in een standaard aanpak. Wij bekijken per kind, jongere en/of ouder wat op dat moment de beste manier is om ondersteuning te bieden en de doelen te bereiken. Hierbij maken we onder andere gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie en mindfulness.

Op basis van de hulpvragen die we tegenkomen in de praktijk proberen we constant aan te sluiten bij deze tijd en de (hulp)behoefte van kinderen. Wij zijn leergierig en vinden het leuk en belangrijk om ons te blijven ontwikkelen. Marloes heeft zich gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en Linda heeft bijscholing in de oplossingsgerichte therapie gevolgd en een cursus positieve psychologie afgerond.

Orthopedagogen De Boomhut

Onze kernwaarden zijn: enthousiasme, deskundigheid, toegankelijkheid en een persoonlijke aanpak (ook in de groep). Dit alles in een kleinschalige praktijk waar gezelligheid en oprechte betrokkenheid bovenaan staan!

Onze werkwijze

In De Boomhut werken we niet volgens één methode of vaste protocollen. We geloven niet in een standaard aanpak. Wij bekijken per kind, jongere en/of ouder wat op dat moment de beste manier is omondersteuning te bieden en de doelen te bereiken. Hierbij maken we onder andere gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie en mindfulness.

Op basis van de hulpvragen die we tegenkomen in de praktijk proberen we constant aan te sluiten bij deze tijd en de (hulp)behoefte van kinderen. Wij zijn leergierig en vinden het leuk en belangrijk om ons te blijven ontwikkelen. Marloes heeft zich de afgelopen twee jaar gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en Linda heeft in april 2016 de bijscholing tot mindfulnesstrainer voor jongeren afgerond.

Orthopedagogen De Boomhut

Onze kernwaarden zijn: enthousiasme, deskundigheid, toegankelijkheid en een persoonlijke aanpak (ook in de groep). Dit alles in een kleinschalige praktijk waar gezelligheid en oprechte betrokkenheid bovenaan staan!

Mijn naam is Marloes Leunk. Met mijn VWO-diploma op zak ben ik vanuit Twente naar Utrecht gegaan om daar Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Na een stage in Enschede, besloot ik na het afstuderen weer terug te gaan naar Twente.

Marloes Leunk | Orthopedagoog Enschede

Na ruim 10 jaar met veel plezier in loondienst gewerkt te hebben, kon het altijd aanwezige idee om voor mezelf te beginnen werkelijkheid worden. De extra werkzaamheden die hierbij komen kijken, maken het werk voor mij nog leuker.

In mijn werk als orthopedagoog probeer ik altijd uit te gaan van de eigenheid van het kind. Ook al heeft het een “stempeltje” gekregen dat gelijk is aan dat van vele anderen, het past nog steeds niet in een pasklaar hokje. Het blijft voor mij belangrijk naar het unieke kind te kijken en oplossingen te zoeken die bij hem of haar passen.

 

Sinds eind 2015 mag ik mij officieel specialist noemen op het gebied van hoogbegaafdheid. Voor deze kinderen is lang geen oog geweest. Ik ben blij dat er op dit moment meer aandacht en begrip is, maar we zijn er nog lang niet! Nog te vaak wordt gedacht dat deze kinderen er “vanzelf wel komen”, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Ze zitten vaak niet lekker in hun vel, vervelen zich op school en leren niet hoe ze moeten leren. Ze lopen vaak tegen teleurstellingen aan en wanneer ze dan een keer echt uitgedaagd worden, gooien ze het bijltje erbij neer omdat ze al snel denken dat ze het niet (perfect) kunnen. Ook deze kinderen verdienen extra hulp en aandacht!

Mijn naam is Linda Nijhof (1985) en ik woon in een boerderijhuisje aan de rand van Deventer. In 2008 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Samen met Marloes heb ik in april 2011 De Boomhut ‘gebouwd’ en sindsdien werk ik er met heel veel plezier.

Linda Nijhof | Orthopedagoog Enschede

Ik vind het belangrijk dat een kind zich bij De Boomhut veilig en op zijn/haar gemak voelt. Een respectvolle en open benadering is de basis. Van daaruit gaan we samen aan de slag, waarbij ik aansluit bij de kwaliteiten en het ontwikkelingsniveau van het kind. Door met aandacht te luisteren geef ik kinderen de ruimte en komen ze soms zelf met de beste oplossingen. Als een kind met plezier naar De Boomhut gaat en trots is op zichzelf en op wat het heeft bereikt, dan maakt dat me blij!

 

In mei 2014 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer voor kinderen afgerond aan de Academie voor Mindful Teaching. Ik geloof heel sterk in de vele positieve effecten van mindfulness, ervaar het zelf dagelijks en wil het graag delen. Mijn wens is om kinderen en jongeren te laten ervaren hoe het is om aandacht te hebben voor je binnenwereld, aanwezig te zijn in het moment en hoeveel rust dat kan geven. Sinds 2015 verzorg ik ook bij Relax More (voorheen Opgroeien in Aandacht) in Zutphen (voorheen Apeldoorn) mindfulnesstrainingen voor kinderen.

 

Als ik niet werk, vind ik het heerlijk om te struinen over rommelmarkten en in tweedehands winkels, boeken te lezen en yoga te beoefenen.

samen een stukje verder bouwen en de wanden verstevigen 

soms is het aanreiken van het juiste gereedschap al voldoende 

de laatste spijkers sla je zelf!